check home phone-call search send

بهترین زبان برنامه نویسی اندروید

بعد از اینکه مقاله مقایسه محیط های برنامه نویسی اندروید رو منتشر کردیم یکی از کاربران سوال خوبی پرسید که من رو راغب کرد که مقاله جدید بنویسیم سوال ایشون البته شامل چند بخش بود که به نظرم، دغدغه خیلی از کاربران است. ایشون پرسیدن بهترین زبان برنامه نویسی اندروید ، کدام زبان هستش و واقعا خودمم یه لحظه تو فکر رفته ام که چرا این همه مقاله در مورد اندروید نوشتم اما در مورد زبان برنامه نویسی اندروید چیزی تا حالا منتشر نکردم. زبان های زیادی برای برنامه نویسی اندروید وجود دارد که می توانید با آنها اپلیکیشن اندروید تولید کنید. برای اینکه متوجه بشیم بهترین زبان برنامه نویسی اندروید کدام زبان است باید ابتدا لیست زبان ها رو ارائه دهیم و بعد در مورد هر کدام توضیحاتی رو بدیم.

در این مقاله می خوام ابتدا بگم زبان برنامه نویسی اندروید چیست، زبان اصلی برای برنامه نویسی اندروید کدام زبان می باشد و در آخر بهترین زبان برنامه نویسی اندروید رو معرفی کنیم تا شما با خیال راحت بتوانید یکی رو انتخاب کنید. قبلا هم در فایل های صوتی که در شبکه های اجتماعی منتشر کردم در این باره صبحت کردیم که زیاد درگیر سوالات و حاشیه ها نشید و سریع عمل کنید. اگر می خواهید اقدام به انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید کنید یکی از زبان های خوب رو انتخاب کنید و سریع شروع به آموزش دیدن نمایید. در مسیر خودتون خیلی چیزها رو یاد می گیرید پس نگران نباشید.
بهترین زبان برنامه نویسی اندروید

مقایسه زبان های برنامه نویسی اندروید

قبل از اینکه شروع به معرفی بهترین زبان برنامه نویسی اندروید کنیم باید اقدام به مقایسه زبان های برنامه نویسی اندروید نماییم. تا مقایسه زبان های برنامه نویسی اندروید صورت نگیرد ما نمی توانیم بگیم کدام زبان بهتر است. زبان های زیادی برای برنامه نویسی اندروید وجود دارد ولی ما فقط 11 زبان رو مورد بررسی قرار میدهیم که بیشترین کدنویسی اندروید با اینها انجام می شود. در بخش زیر لیستی رو آماده کردیم که می توانید ببینید. 

  • Java
  • Kotlin
  • ++C / C
  • #C
  • BASIC
  • Corona
  • PhoneGap
  • پایتون
  • Ruby
  • Perl
  • Rust

برنامه نویسی اندروید با زبان Java

1- برنامه نویسی اندروید با زبان Java

وقتی کسی می خواد سمت برنامه نویسی اندروید بیاد اولین زبانی که با آن روبرو می باشد زبان برنامه نویسی جاوا است. خیلی از برنامه نویس ها، زبان اصلی برنامه نویسی اندروید را زبان جاوا میدانند. البته باید این نکته رو هم مد نظر قرار دهیم که جاوا زبان رسمی برنامه نویسی اندروید است و این یعنی بیشترین پشتیبانی گوگل از این زبان خواهد بود. بیشتر اپلیکیشن‌های اندروید که در حال حاضر در گوگل پلی حضور دارند، با استفاده از زبان جاوا نوشته شده‌اند.

توجه: به جرات می توان گفت محبوبترین زبان برنامه نویسی اندروید، جاوا می باشد.

در نمودار درصدی محبوبیت زبان های برنامه نویسی و تعداد دفعات جستجوی نام زبان های برنامه نویسی در اینترنت، جاوا در جایگاه اول قرار دارد و 23% از کل تعداد جستجوهای سالانه زبان های برنامه نویسی در اینترنت را تشکیل می دهد. اما متاسفانه در ایران زیاد مورد توجه قرار نمی گیرد این عدم توجه به این زبان شاید به خاطر پیچیدگی های آن باشد. معمولا در ایران جاوا فقط برای برنامه نویسی اندروید استفاده می شود و حتی خیلی ها هم از جاوا برای برنامه نویسی اندروید استفاده نمی کنند.

جالب است بدانید که خود سیستم عامل اندروید با استفاده از جاوا نوشته شده است و این بدان معنا است که شما اگر بتوانید جاوا را بیاموزید خواهید توانست اپلیکیشن های کامل و جامعی برای سیستم عامل اندروید بنویسید. یعنی شما پس از یادگیری جاوا قادر به نوشتن هر نوع اپلیکیشنی خواهید بود و هیچ محدودیتی در این زمینه برای شما وجود نخواهد داشت. پس می توان گفت که جاوا برای کسانی که می خواهند کارهای بسیار جدی و حرفه ای انجام دهند انتخاب خوبی می باشد.

نکته: جاوا مناسب ترین زبان برای توسعه اپلیکیشن های موبایل می باشد زیرا برنامه های نوشته شده با استفاده از جاوا قابل اجرا بر روی تمام پلتفرم های موجود برای اندروید می باشند.

اولین قدم در برنامه نویسی اندروید با استفاده از جاوا، نصب برنامه Android Studio است. این برنامه با اندروید SDK (پیشنهاد میکنم مقاله SDK چیست و تفاوت JDK و SDK رو مطالعه کنید.) بسته بندی می‌شود و این یعنی همه چیزهایی را که نیاز داریم در یک جا جمع شده است.

چرا زبان برنامه نویسی جاوا در ایران زیاد مورد استقال قرار نمی گیرد؟

متاسفانه، زبان برنامه نویسی جاوا مقداری پیچیده است و این پیچیدگی بزرگ‌ترین مانع برای بسیاری از افرادی است که می خواهند شروع به برنامه نویسی اندروید کنند. اندروید یک زبان برنامه نویسی شی گرا با موضوعات گیج کننده است، مانند ساختارها، خطاهای اشاره گر و بسیاری از ساختارهای پیچیده دیگر که اگر جاوا SDK را به این‌ها اضافه کنیم، همه چیز پیچیده‌تر می شود. وقتی برای اولین بار سراغ کدنویسی اندروید می‌روید، باید به مبارزه‌ای برای دانستن اینکه جاوا چیست و اندروید چگونه کار می‌کند، بروید. برنامه نویسی با استفاده از جاوا همچنین نیاز به درک پایه‌ای از مفاهیم گریدل (مانند Manifest Android و XML) است.

با این تفاسیر نمی توان گفت زبان جاوا یک زبان بد و سخت می باشد تازه باید گفت جاوا، محبوبیت زبان برنامه نویسی جهان می باشد اما پیچیدگی های خودش را دارد. شما می توانید با جاوا هر نوع اپلیکیشنی بنویسید و یک کدنویسی تمیز داشته باشید. می توان گفت یکی از بهترین زبان های برنامه نویس اندروید، همین جاوا می باشد که بسیار هم مورد پسند برنامه نویسان جهان می باشد.

بهترین راه برای نوشتن برنامه های اندروید با استفاده از زبان جاوا، نصب و بهره بردن از برنامه اندروید استودیو می باشد. اندروید استودیو در طول چند سال گذشته روز به روز قوی تر شده و ویژگی‌هایی مانند طراح بصری و سیستم پیشنهادات که باعث می‌شود پردازش یکنواخت‌تر و شفاف‌تر باشد به آن اضافه شده است. پس ارزشش را دارد، حتی اگر سختی راه جلوی پیشرفت سریع ما را بگیرد، سراغ زبان برنامه نویسی جاوا برویم و برای توسعه اپلیکیشن اندروید از آن استفاده کنیم.

ویژگی های کلیدی زبان برنامه نویسی جاوا:

  • شیء گرایی زبان
  • قابل اجرا بودن در تمامی پلتفرم ها
  • پشتیبانی از API هایی تکمیلی
  • یادگیری آسان و خوانا بودن
  • وجود هزاران کتابخانه کد باز مجزا در اینترنت برای بالا بردن قابلیت های جاوا به صورت کاملا رایگان
  • امکان کسب مهارت بالا در آن و تبدیل شدن به یک فرد حرفه ای در زمینه جاوا با صرف مدت زمان نه چندان زیاد
  • وجود IDE های قدرتمند که موجب ساده تر شدن فرایند کدنویسی با استفاده از زبان جاوا می شود و موجب می شود که برنامه نویسی در جاوا بدون ارور انجام شود.

کاربرد های زبان برنامه نویسی جاوا

جاوا تنها در توسعه اپلیکیشن های تلفن همراه کاربرد ندارد بلکه کاربردهای فراوانی دارد که در زیر به چند نمونه از آنها اشاده شده است:

  • اپلیکیشن های اندروید
  • اپلیکیشن های سرور
  • اپلیکیشن های وب
  • فضای جاسازی شده
  • تکنولوژی داده های بزرگ
  • اپلیکیشن های علمی
  • وب سایت ها
  • بازی ها

برخی از اپلیکیشن های بسیار مشهور تولید شده با استفاده از جاوا

  • ThinkFree cloud office
  • NASA world wind
  • Blu-ray Disc Association
  • UltraMixer

توجه: اگر میخواهید اطلاعات بیشتر نسبت به برنامه نویسی جاوا پیدا کنید پیشنهاد میکنم مقاله جاوا چیست رو مطالعه کنید.

برنامه نویسی اندروید با زبان Kotlin

2- برنامه نویسی اندروید با زبان Kotlin

اگر به دنبال انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید هستید به نظرم در مورد زبان کاتلین هم یک تحقق داشته باشید. زبان برنامه نویسی کاتلین به عنوان یک زبان رسمی دیگر برای اندروید معرفی شده است.
همانند جاوا، زبان کاتلین هم در ماشین مجازی جاوا اجرا می‌شود. تفاوت کاتلین با جاوا در این است که پیچیدگی‌های جاوا را ندارد و این یعنی که زبانی ساده‌تر برای یادگیری است. همچنین خطاهایی مانند Null point exceptions و Excuses در کاتلین وجود ندارند. به طور خلاصه اگر اولین بار است که می‌خواهید برنامه نویسی اندروید را شروع کنید، این زبان می تواند انتخاب مناسبی برای شما است.

زبان برنامه نویسی کاتلین چقدر مختصر و مفید است؟

کاتلین اساساً روی کاهش اندازه ی کدنویسی تمرکز دارد. به این ترتیب کار برنامه نویس و کاربران نهایی اپلیکیشن راحت تر می شود. در نهایت اپلیکیشنی که توسط این زبان نوشته شده است حداکثر فایده را با اشغال کمترین فضای ممکن خواهد داشت. زبان برنامه نویسی کاتلین قابل فهم تر می باشد پس راحت تر می توان از آن استفاده نمود.زبان برنامه نویسی کاتلین به دلیل ساده بودن سینتکس ، پیچیدگی کمتری دارد بنابراین انجام پروژه را برای توسعه دهنده ی نرم افزار راحت تر و سریعتر می کند.با توجه به اینکه اندازه ی کدها کمتر شده می توان گفت احتمال بروز خطاهایی همچون null pointer exception را کاهش می دهد.

زبان برنامه نویسی کاتلین چقدر مختصر و مفید است؟

چند وقت پیش، برنامه نویسان اپلیکیشن های اندروید خبر مسرت بخشی را شنیدند. در این زمان بود که انتظارها به پایان رسید و گوگل رسماً اعلام کرد که از زبان برنامه نویسی کاتلین، که یک زبان برنامه نویسی برای تولید برنامه های اندرویدی قوی میباشد، پشتیبانی می کند و این باعث شد تا این زبان جزو بهترین زبان های برنامه نویس اندروید شود.

قطعا کاتلین بهترین نقطه شروع برای مبتدیان است و با کاتلین هم می‌توان از اندروید استودیو استفاده کرد. با این وجود هنوز هم نمی‌توانیم بگوییم زبان‌هایی چون C# یا Unity ساده‌تر هستند و همچنین پشتیبانی از این زبان‌ها نسبی است.
با این حال، کاتلین قطعا جز بهترین‌ها است و می‌تواند آسان ترین ورودی برای یادگیری برنامه نویسی اندروید باشد. حتی این احتمال وجود دارد که این زبان برنامه نویسی، روزی به عنوان زبان اول گوگل انتخاب شود.

برنامه نویسی اندروید با زبان سی و سی پلاس پلاس

3- برنامه نویسی اندروید با زبان ++C / C

در ادامه مقایسه زبان های برنامه نویسی اندروید حالا به سراغ ++C / C آمدیم. شاید تعجب کنید مگه میشه با این زبان هم برنامه نویسی اندروید انجام داد باید بگویم بله میشود. ولی پیشنهاد میکنم اگه در ایران کار می کنید از این دو زبان برای تولید و نوشتن برنامه های موبایلی استفاده نکنید و دنبال این دو نرید. اندروید استودیو از کدهای سی و سی پلاس پلاس با استفاده از Android NDK پشتیبانی می‌کند. این بدین معنی است که نمی توان کدها را در دستگاه مجازی اندروید اجرا کرد و به صورت اولیه روی دستگاه اجرا می‌شود و این امکان را می‌دهد که روی مواردی مانند حافظه کنترل بیشتری داشت.
برای برنامه‌های سنگین همانند بازی‌های 3D این امکان وجود دارد که عملکردهای اضافی را از روی دستگاه برداشت تا یک برنامه بهینه داشته باشیم. همچنین می‌توان از کتابخانه‌های C یا ++C استفاده کرد.

اگر بخواهیم از دید طراحی اپلیکیشن های موبایل به سی پلاس پلاس نگاه کنیم باید بگویم که این زبان برنامه نویسی عملکرد فوق العاده ای در طراحی اپلیکیشن ها دارد زیرا زبان سی پلاس پلاس به دلیل داشتن محیط بسیار قدرتمند و امکان دیباگینگ یکپارچه قادر به ایجاد اپلیکیشن های موبایل کراس پلتفرم می باشد. از سی پلاس پلاس می توان برای ایجاد اپلیکیشن های اندروید، ویندوز و iOS استفاده نمود.
یادگیری زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس به شما این امکان را می دهد که بتوانید علاوه بر اپلیکیشن های موبایل، بازی های مختلف رایانه ای و ابزارهای تجاری و نرم افزارهای بازرگانی ایجاد نمایید.

برخی کاربردهای زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس عبارتند از:

  • طراحی سیستم عامل ها
  • طراحی زبان های برنامه نویسی جدید
  • تولید نرم افزارهای مناسب برای طراحی و کارهای گرافیکی
  • تولید بازی های رایانه ای
  • طراحی انواع مختلف اپلیکیشن ها
  • طراحی مرورگرهای وب
  • طراحی کامپایلر های مناسب برای انواع زبان های برنامه نویسی
  • طراحی اپلیکیشن های پزشکی، محاسباتی و مهندسی
  • طراحی ابزارهای تجاری و بازرگانی
  • طراحی پلتفرم های محاسباتی

ویژگی های کلیدی زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس

  • ساده و موثر بودن
  • شیء گرا بودن
  • دارا بودن کتابخانه وسیع
  • قابل حمل بودن یا پرتابل بودن
  • دارا بودن سرعت باور نکردنی

توجه: اگر میخواهید اطلاعات بیشتر نسبت به برنامه نویسی سی و سی پلاس پلاس پیدا کنید پیشنهاد میکنم مقالات زبان سی چیست و سی پلاس پلاس چیست رو مطالعه کنید.

برنامه نویسی اندروید با زبان سی شارپ

4- برنامه نویسی اندروید با زبان سی شارپ

یکی دیگر از زبان های برنامه نویس اندروید، سی شارپ می باشد. زبانی که در ایران به شدت محبوبیت دارد و می توان از آن به عنوان محبوب ترین زبان برنامه نویسی در ایران یاد کرد. این زبان قابلیت برنامه نویسی برای بیشتر پلتفرم ها رو دارد. از سی شارپ می توانید برای برنامه نویسی ویندوز استفاده کرد یا می توان با آن طراحی سایت انجام داد. یا اصلا می توانید با سی شارپ اقدام تولید اپلیکیشن های اندروید و IOS کرد.

سی شارپ، یک زبان چند الگویی می باشد که علاوه بر شی گرا بودن جز گرا نیز می باشد. این زبان برنامه نویسی که توسط مایکروسافت ایجاد شده است دارای اهداف عمومی می باشد. منظور از اهداف عمومی داشتن این است که محدوده گسترده ای از برنامه های مختلف را می توان با استفاده از سی شارپ ایجاد نمود. با استفاده از سی شارپ می توان انواع مختلفی از برنامه ها از جمله اپلیکیشن های سرور، بازی هایی برای دسکتاپ و موبایل، سرویس های وب و … را ایجاد نمود. اگر شما می خواهید یک اپلیکیشن بازی تولید کنید، بهترین انتخابی که شما می توانید داشته باشید سی شارپ است زیرا این زبان توسط Unity3D پشتیبانی می شود.

اگر میخواهید شروعی آسان و در عین حال قدرتمند داشته باشید پیشنهاد میشود از ترکیب سی شارپ و Unity استفاده کنید. یونیتی یک موتور بازی سازی (یعنی میتواند محاسبات فیزیکی و رندرهای گرافیکی 3D را انجام دهد) و یک IDE همانند اندروید استودیو است. یونیتی یک ابزار رایگان است و به کمک آن میتوان بازی ها را به طرز باورنکردنی به راحتی ایجاد کرد، و فقط با چند خط کد میتوان یک بازی را در کمتر از یک ساعت ایجاد کرد. بدون اغراق یونیتی واقعا قدرتمند است، و ابزار مورد استفاده بسیاری از استودیوهای بازی سازی در گوگل پلی است. و همچنین یونیتی مولتی پتفرمی است.

یونیتی برای ایجاد بازی مناسب است ولی اگر می خواهید یک برنامه اندروید که مطابق با استانداردهای گوگل باشد را تولید کنید استفاده از یونیتی غیر استاندارد است و شما را محدود میکند ، ولی اگر قصد توسعه یک بازی را دارید یونیتی کاملا مناسب و حرفه ای است. ولی اگر برای یادگیری یونیتی مشتاق نیستید میتوانید از Unreal و یا GameMaker استفاده کنید.

همچنین سی شارپ میتواند با Xamarin در ویژوال استودیو مورد استفاده قرار گیرد. که میتوان از مزیت چند سکویی (cross platform) نیز استفاده کرد (یک پایه کد برای اندروید و iOS) . برای یک مبتدی این مسیر مقداری دشوار است اما برای یک شرکت کوچک که میخواهد یک برنامه برای اندروید و iOS ایجاد کند مناسب است.

سی شارپ یک نسخه ساده تر و شی گرا از C و ++C است که توسط مایکروسافت طراحی شده است. این زبان دارای قدرت ++C و آسان بودن ویژوال بیسیک است و همچنین به عنوان یک نسخه ساده از جاوا نیز نام برده می شود. همانند جاوا، سی شارپ نیز قابلیت بازیافت حافظه (زباله‌روبی ) را دارد و این یعنی نیازی به نگرانی در مواردی مانند کمبود حافظه و آزاد کردن رم وجود ندارد. در عین حال سی شارپ جدیدتر از جاوا است. انتخاب بهترین زبان برای برنامه نویسی اندروید معمولا بستگی به سلیقه فرد دارد.

توجه: اگر میخواهید اطلاعات بیشتر نسبت به برنامه نویسی سی شارپ پیدا کنید پیشنهاد میکنم مقاله زبان برنامه نویسی سی شارپ چیست؟ رو مطالعه کنید.

 برنامه نویسی اندروید با زبان BASIC

5- برنامه نویسی اندروید با زبان BASIC

اگر بخواهیم بگویم بهترین زبان برنامه نویس اندروید که نیاز نیست زیاد درگیر پیچیدگی برنامه نویسی شوید چی زبانی است می توان گفت Basic می باشد. واقعیت این می باشد اگر میخواهید برنامه نویسی اندروید کار کنید و حوصله کار با زبان های سخت و پیچیده رو ندارید پیشنهاد میکنم به سمت B4A بروید. در قسمت سی شارپ گفتیم که سی شارپ داری قدرت C و آسانی Visual Basic است. زبان برنامه نویسی Basic یک نقطه شروع لذت بخش برای یادگیری برنامه نویسی است. اما متاسفانه به طور رسمی توسط اندروید استودیو پشتیبانی نمی‌شود و نمی‌توان از بیسیک در Unity یا Xamarin استفاده کرد. اما خبر خوب این است که یک گزینه کم‌تر شناخته شده در بیسیک به نام B4A وجود دارد. B4A مخفف BASIC 4 Android و همانطور که از اسم آن معلوم است، امکان استفاده از بیسیک در اندروید را ایجاد می‌کند.

توجه: اگر تا حالا برنامه نویسی کار نکردید و دلتون می خواد برنامه نویسی اندروید یاد بگیرید و اپلیکیشن بنویسید پیشنهاد میکنم حتما در مورد BASIC 4 Android تحقق کنید و یکی از انتخاب هاتون باشد.

B4A به عنوان یک RAD یا Rapid Application Development طراحی شده است. این زبان یک گزینه عالی برای برنامه نویسی است و می توان با آن برنامه‌های قدرتمندی ساخت، ولی این زبان برای بازی سازی مناسب نیست.

برنامه نویسی اندروید با Corona

6- برنامه نویسی اندروید با Corona

در ادامه مقایسه زبان های برنامه نویسی اندروید به کورونا رسیدیم. می توان گفت کورونا یکی دیگر از گزینه‌های ساده برای برنامه نویسی اندروید است که بسیار قدرتمند است و قدرت کنترل بسیاری ارائه می‌دهد. در LUA می‌توان کد نویسی کرد که این کدنویسی بسیار ساده تر از جاوا است و همچنین توسط Corona SDK (کیت توسعه نرم افزار) همه چیز ساده‌تر هم می‌شود. پشتیبانی از تمام کتابخانه‌های بومی، اجازه می‌دهد تا شما برنامه خود را برای سیستم عامل‌های مختلف منتشر کنید.

Corona یک چارچوب کراس پلت فرم ایده آل برای سرعت بخشیدن به برنامه ها و بازی ها برای دستگاه های تلفن همراه و سیستم های دسکتاپ است. این به اون معنیه که شما میتونین پروژه خودتون رو یک بار ایجاد کنین و اون رو به انواع مختلفی از دستگاه ها، از جمله Apple IPhone،iPad، تلفن های Android، تبلت ها، مک دسکتاپ، ویندوز دسکتاپ و حتی تلویزیون های متصل مثل Fire Tv، Apple Tv و Android Tv متصل کنین و از اون استفاده کنین.

توجه: از کورونا به طور کلی برای تولید بازی استفاده می‌شود اما در موارد مختلفی دیگری هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

باید از یک ویرایشگر متن مثل Notepad++ برای وارد کردن کدهای خود استفاده کنید و می‌توانید کدها را در شبیه‌ساز بدون اینکه کامپایل شوند اجرا کنید و به کمک ابزار آنلاین به راحتی می‌توان از برنامه اندروید نوشته شده، خروجی APK گرفت.

کورونا نیاز به دانش برنامه نویسی دارد، اما نقطه شروع خوبی برای برنامه نویسی است. در عین حال، مطمئنا محدودیت‌هایی وجود دارد، اما چند پله‌ای شما را به تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه‌ای نزدیک‌تر می‌کند. این گزینه برای افرادی که می‌خواهند برنامه نسبتا ساده ای ایجاد کنند خوب است، اما برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه‌ای مناسب نیست.

نکته مهم: اگر قبلا سابقه کار با Action Script رو دارید پیشنهاد میکنم از کورونا استفاده کنید. 

برنامه نویسی اندروید با PhoneGap

7- برنامه نویسی اندروید با PhoneGap

اگر یک طراح وب بوده اید و به این واسطه با HTML و CSS و احتمالا جاوااسکریپت آشنا هستید، می‌توانید به لطف فون گپ، بدون نیاز به یادگیری سایر زبان های برنامه نویسی اندروید ، اپلیکیشن خود را ایجاد کنید.

اگر دنبال انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید هستید و تا حدودی با HTML ، CSS و جاوااسکریپت آشنایی دارید و کار کرده اید می توانید از PhoneGap استفاده کنید. PhoneGap توسط Apache Cordova طراحی شده و اجازده می‌دهد تا با استفاده از کدهایی که برای ایجاد یک وب سایت (HTML, CSS and JavaScript) استفاده می‌کنیم یک برنامه اندروید ایجاد کنیم. در واقع همانند نمایش یک صفحه وب عمل می‌کند اما یک برنامه اندروید در خروجی می‌دهد. PhoneGap همانند یک پل عمل می‌کند و به برنامه نویس اجازه دسترسی به برخی ویژگی‌ها مانند دوربین یا شتاب‌سنج را می‌دهد.

در واقع این برنامه نویسی اندروید نیست و تنها برنامه نویسی واقعی JavaScript است. برای بسیاری از وظایف این گزینه مناسب است اما اگر می‌خواهید بگویید که یک برنامه نویس اندروید هستید، بهتر است یکی دیگر از گزینه‌های موجود در لیست را انتخاب کنید.

برنامه نویسی اندروید با زبان پایتون

8- برنامه نویسی اندروید با زبان پایتون

می توان گفت پایتون یکی از بهترین زبان های برنامه نویس اندروید است که در ایران، طرفداری زیادی ندارد. پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است که در توسعه وب، توسعه اپلیکیشن ها، تولید GUI های دسکتاپ، توسعه نرم افزارهای کاربردی و آنالیز داده های عددی و علمی بسیار استفاده می گردد.
پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی است که بسیار در دانشگاه ها تدریس می شود و در چارت درسی بسیاری از دانشگاه های بزرگ دنیا دیده می شود. دلیل شهرت و محبوبیت این زبان برنامه نویسی کاربردی بودن آن است زیرا این زبان برای طراحی نرم افزارها مناسب می باشد.

اگر درگیر انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید هستید و نمی دونید از کدام زبان برنامه نویسی استفاده کنید به نظرم پایتونم گزینه جالبیه ولی همان طور که در بالا گفتیم در ایران هنوز جا نیفتاده و کمتر کسی به سمت آن میرود. (البته در یک سال اخیر دید به پایتون بهتر شده است و در حال جا باز کردن بین برنامه نویس های ایرانی می باشد.)

فلسفه اصلی زبان برنامه نویسی پایتون را می توان در موارد زیر خلاصه نمود:

  • صریح بودن بهتر از غیر صریح بودن است
  • زیبایی بهتر از زشتی است
  • سادگی بهتر از پیچیدگی است
  • پیچیدگی بهتر از نامفهوم بودن است
  • خوانایی یک فاکتور بسیار مهم است

سایت ها و برنامه هایی که با زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده اند:

  • Calibre
  • OpenStack
  • Ubuntu Software Center
  • World of Tanks (I’m sure you have played it)
  • BitTorrent
  • Quora
  • Reddit
  • Spotify
  • Instagram
  • YouTube

این لیست تنها تعداد محدودی از برنامه ها، اپلیکیشن ها، وب سایت ها و نرم افزارهای تولید شده با استفاده از پایتون را نام برده است و اگر بخواهیم تمامی آنها را نام ببریم باید چند صد صفحه را با نام های برنامه ها و اپلیکیشن های مختلف پر کنیم.

پایتون علاوه بر سادگی و کارامد بودن این امکان را به شما می دهد که هر نوع اپلیکیشن و نرم افزار و حتی وب سایتی را که می خواهید با استفاده از آن تولید نمایید و علاوه بر این یادگیری آن بسیار بسیار ساده است.

توجه: اگر می خواهید در مورد زبان پایتون بیشتر بدونید پیشنهاد میکنم مقاله پایتون چیست رو مطالعه کنید.

برنامه نویسی اندروید با زبان Ruby

9- برنامه نویسی اندروید با زبان Ruby

در ادامه مقاله بهترین زبان برنامه نویس اندروید به زبان دوست داشتنی Ruby رسیدیم زبانی که در ایران به ندرت شناخته شده است. روبی یک زبان برنامه نویسی پویا، شی گرا و انعطاف پذیر است. زبان برنامه نویسی روبی شی گرایی اسمال تاک و ویژگی نگارشی پرل رو با هم در خود دارد. روبی توسط یک برنامه نویس ژاپنی به نام یوکیهیرو ماتسوموتو اختراع شده و ویژگی های گوناگون زبان های پرل، آیفل، لیسپ و اسمال تاک الهام بخش یوکیهیرو ماتسوموتو در ساخت روبی بودند.

فرصت های شغلی موجود برای توسعه دهندگان زبان روبی 5 برابر بیشتر از توسعه دهندگان پایتون می باشد و میانگین حقوق دریافتی توسعه دهندگان روبی برای هر پروژه 77 هزار دلار می باشد. البته برخی از آنها برای هر پروژه چیزی در حدود دو برابر مبلغ ذکر شده نیز دریافت می نمایند. ولی متاسفانه در ایران به ندرت استفاده می شود و اصلا خیلی ها، از این زبان بی اطلاع هستند.

شما بدون استفاده از فریم ورک هایی مثل RubyMotion و Rhodes قادر به تولید هیچ اپلیکیشنی با استفاده از روبی نخواهید بود. با استفاده از هر یک از فریم ورک های نام برده شما قادر خواهید بود اپلیکیشن هایی را برای اندروید، iOS، ویندوز و XO S ایجاد نمایید.

اگر تنها یک زبان وجود داشته باشد که بتوان گفت آسان ترین زبان برنامه نویسی موجود در دنیا است ، آن زبان بدون شک روبی خواهد بود. شما می توانید با استفاده از روبی در 10 دقیقه یک اپلیکیشن ایجاد نمایید. این زبان هم در یادگیری و هم در استفاده زبانی بسیار ساده می باشد.

برخی از وب سایت های بسیار بزرگ و بسیار مشهور دنیا با استفاده از روبی کد نویسی شده اند که از جمله این وب سایت ها می توان به Fiverr، Airbnb،Pixlr، Groupon، Basecamp، Scribd، Bloombergو ThemeForest اشاره نمود.

این زبان علی رقم ساده بودن بسیار قدرتمند است و اگر شما تا کنون درباره آن هیچ اطلاعاتی کسب نکرده اید خوب است راجع به آن مطالعه کنید شاید نظر شما درباره انتخاب زبان برنامه نویسی مورد نظر شما برای شروع اپلیکیشن نویسی تغییر نماید.

توجه: اگر میخواهید در ایران کار کنید و دنبال شغل هستید فعلا زبان روبی گزینه مناسبی نیست و به ندرت کسی کار می کند. 

ویژگی های کلیدی زبان برنامه نویسی روبی:

  • پشتیبانی از داینامیک تایپینگ
  • شیء گرا بودن
  • ساده بودن استفاده از آن و کدنویسی با آن
  • مناسب برای مبتدیان
  • امکان استفاده از کدهای آماده
  • دارای جوامع تبادل اطلاعات بسیار سودمند

توجه: اگر در مورد زبان روی می خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد میکنم مقاله روبی چیست رو مطالعه کنید. در این مقاله خیلی بیشتر در مورد روبی صحبت کرده ایم.

برنامه نویسی اندروید با زبان Perl

10- برنامه نویسی اندروید با زبان Perl

یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی اندروید، زبان پول می باشد. پرل ترکیبی از دو زبان برنامه نویسی می باشد، زبان های پرل5 و پرل 6! این زبان از خانواده زبان های سطح بالا و دینامیک می باشد. زبان پرل از ویژگی های دیگر زبان های برنامه مانند زبان برنامه نویسی سی و زبان برنامه نویسی AWK استفاده می نماید. خوب است بدانید که دو زبان پرل 5 و پرل 6 به صورت کاملا مجزا و مستقل از همدیگر می باشند.

پرل در کاربری های بسیاری به کار گرفته می شود که از جمله آنها می توان به اتوماسیون، بیوانفورماتیک،طراحی سایت ، طراحی اپلیکیشن، طراحی بازی ها و بسیاری موارد دیگر نام برد.

چند نمونه از وب سایت های بسیار مشهور طراحی شده با استفاده از زبان پرل عبارتند از LiveJurnal، IMDB و Booking.

امروزه توسعه اپلیکیشن های اندروید با استفاده از پرل از قدیم ساده تر شده است زیرا گوگل APK مناسب برای پرل را برای توسعه دهندگان ایجاد نموده است. اما برای توسعه دهندگان اپلیکیشن های iOS همچنان توسعه اپلیکیشن با استفاده از پرل نیاز به استفاده از فریم ورک های بخصوص دارد. برخی فریم ورک های بسیار مشهور برای توسعه اپلیکیشن های iOS با استفاده از زبان پرل عبارتند از Mojo، Dancer و Catalyst.

ویژگی های کلیدی زبان برنامه نویسی پرل:

  • یکی از ویژگی های بسیار مهم پرل دارا بودن CPAN (Componencive Perl Archive Network) می باشد
  • سریع بودن و قابل اعتماد بودن
  • سرگرم کننده و مهیج بودن، توسعه دهندگان پرل معتقدند که استفاده از پرل بسیار مهیج و سرگرم کننده است

توجه: اگر میخواهید اطلاعات بیشتر نسبت به برنامه نویسی پرل پیدا کنید پیشنهاد میکنم مقاله پرل چیست رو مطالعه کنید.

برنامه نویسی اندروید با زبان Rust

11- برنامه نویسی اندروید با زبان Rust

به آخرین گزینه لیست مقایسه زبان های برنامه نویسی اندروید رسیدیم. یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی اندروید، زبان راست می باشد. زبان برنامه نویسی راست زبانی است که توسط موزیلا کامپایل شده است. این زبان یک زبان چند منظوره می باشد و برای اهداف گوناگونی طراحی شده است. در سال 2016 زبان راست (Rust) موفق به کسب عنوان Most Loved Programing Language یا زبان برنامه نویسی که افراد آن را بیشتر از سایر زبان ها دوست دارند، از جانب Stack Overflow گردید. زبان برنامه نویسی راست (Rust) به زبان های سی و سی پلاس پلاس شباهت های زیادی دارد اما این زبان از دو زبان نام برده از امنیت بالاتری برخوردار است و می توان گفت که به مراتب از زبان های نام برده بهتر است. راست دارای یک ابزار مدیریت بسیار قدرتمند می باشد که موجب می شود این زبان نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی مانند رابی و پایتون دارای برتری هایی باشد.

درصد بسیار بالایی از توسعه دهندگان از زبان برنامه نویسی راست (Rust) استفاده می کنند که این مساله موجب می شود که راست به یک زبان برنامه نویسی بسیار مشهور و محبوب در میان توسعه دهندگان مبدل شود. (متاسفانه در ایران به ندرت پیدا می شود کسی این زبان برنامه نویسی رو بشناسد.)

البته باید در نظر داشت که راست همچنان یک زبان برنامه نویسی جدید محسوب می شود و به بلوغ کامل نرسیده است اما ویژگی های بسیار متمایزی نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی دارد که موجب می شود بسیاری از توسعه دهندگان به این زبان برنامه نویسی روی بیاورند. می توان از زبان برنامه نویسی راست برای تولید اپلیکیشن های موبایل برای اندروید و همچنین iOS استفاده نمود. یکی از مشهور ترین افرادی که از زبان راست برای طراحی اپلیکیشن های موبایل استفاده نموده است آقای John Gallagher می باشد.

موتور مرورگر موزیلا که همه آن را به نام Servo می شناسند با استفاده از زبان برنامه نویسی راست ایجاد شده است. برخی دیگر از پروژه های بزرگی که با استفاده از زبان برنامه نویسی راست به انجام رسیده اند عبارتند از Maidsafe، Zinc و Piston.

زبان برنامه نویسی راست پتانسیل آن را دارد که در آینده نزدیک جای زبان های سی و سی پلاس پلاس را در میان توسعه دهندگان بگیرد.

ویژگی های کلیدی زبان برنامه نویسی راست:

  • مشکل بودن پروسه یادگیری
  • دارای امنیت بالاتر نسبت به تمامی زبان های برنامه نویسی دیگر
  • سریع بودن
  • امکان استفاده از آن برای تولید اپلیکیشن های بسیار متنوع برای شاخه های کاری متفاوت با کاربری های گوناگون
  • علاقه شدید توسعه دهندگان راست به این زبان برنامه نویسی

بهترین زبان برنامه نویسی اندروید

بعد از اینکه مقایسه زبان های برنامه نویسی اندروید رو انجام دادیم و متوجه شدیم چه زبان هایی برای تولید اپلیکیشن وجود دارد حال باید ببینیم بهترین زبان برنامه نویسی اندروید کدام زبان می باشد.
به نظرم این جمله بهترین زبان برنامه نویسی اندروید کلا از اساس اشتباه است چون تمام زبان های برنامه نویسی عالی هستند این شما هستید که بر اساس شرایط و سلیقه خود انتخاب می کنید.
بیاید مثالی برای شما بزنیم مثلا شما یک جعبه ابزار دارید و میخواهید یک پیچ رو محکم کنید برای اینکار از پیچ گوشتی استفاده می کنید چون تو اون لحظه پیچ گوشتی به درد شما میخورد. یا مثلا میخواید یک چوب رو به دو بخش تقسیم کنید و ببرید این موقع از اَره استفاده می کنید. پس بسته به شرایط شما، هر زبان برنامه نویسی می تواند بهترین باشد و نیاز شما رو برطرف نمایید. پس اگر دنبال انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید، بر اساس شرایط و سلیقه یکی رو انتخاب کنید.

کدام زبان برنامه نویسی اندروید بهتر است

کدام زبان برنامه نویسی اندروید بهتر است

حالا متوجه شدیم کل زبان های برنامه نویسی برای اندروید خوب و بهترین هستند حال کدام زبان برنامه نویسی اندروید بهتر است انتخاب کنیم. اگر میخواهید در ایران باشید و کار برنامه نویسی رو در ایران انجام دهید دنبال زبان های روبی، پرل، راست، فون گپ و کورونا نرید. در ایران زبان های جاوا، سی شارپ، پایتون و بیسیک گزینه های خوبی برای برنامه نویسی اندروید هستند و می تونید بیا این چهار تا یکی رو انتخاب کنید.

البته زبان های سی و سی پلاس پلاس هم گزینه های خوبین، اما واقعیت اینست که در ایران جوابگو نیستند و نمی توان روی آنها حسابی باز کرد. اصلا در ایران برای این دو زبان عالی بازار کاری وجود ندارد پس زیاد خودتون رو درگیر این دو زبان نکنید. البته اگر میخواهید در ایران کار کنید. ولی اگر قصد کار خارج از ایران رو دارید می تونید رو این دو بخصوص سی پلاس پلاس حساب ویژه باز کنید.

در این بین در مورد زبان برنامه نویسی کاتلین صحبتی نکردیم. راسیتش به شخصه در مورد کاتلین مقداری گیج هستم و نمیدونم چی در موردش بگم. این زبان به شدت عالی هست و می توان گفت جز بهترین زبان ها برنامه نویس اندروید می باشد اما یکم از آینده اش میترسم. ولی فعلا در حال رشد و توسعه می باشد و می توان بر اساس آمار گفت که وضعیت خوبی دارد اما به شخصه نمی توانم چیزی در موردش بگم. اگر در انجمن ها هم چرخی بزنید متوجه میشید دو نظر مختلف در مورد این زبان وجود دارد بعضی ها آینده فوق العاده ای برای این زبان تجسم می کنند و خیلی ها خیر. باید دید وضعیت چی می شود ولی باز جز بهترین ها در این حوزه می باشد و نمی توان آن را ندیده گرفت.

پس اگر میخواهید بدونید کدام زبان برنامه نویسی اندروید بهتر است باید بر اساس شرایط انتخاب کنید. در ایران میمانید یا میروید و اینکه می خواهید چه کاری انجام دهید. 

انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید

انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید

به بخش اصلی این مقاله یعنی انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید رسیدیم. چند چیز بهتون میگم که دیگه بدونید کدوم یک رو انتخاب کنید. اگر میخواهید به صورت حرفه ای و عالی اپلیکیشن بنویسید و هدفتون از این حوزه، شغل می باشد به نظرم جاوا گزینه بهتری است. ولی پیچیدگی های خودش را دارد ولی اگر یاد بگیرید وضعیت عالی رو تجربه می کنید. اما اگر نمی خواید درگیر جاوا شوید می توانید از سمت سی شارپ برید و با تکنولوژی زامارین کد نویسی کنید. معمولا کسانی که سی شارپ کار هستند و قبلا سی شارپ کار کرده اند بهترین انتخاب براشون تکنولوژی زامارین هستش که با کمترین درگیری، می توانند شروع به نوشتن اپلیکیشن کنند. اگر دنبال یک برنامه نویسی ساده برای اندروید هستید و نمی خواید زیاد درگیر برنامه نویسی های سطح پیچیده بشید بدون شک انتخاب زبان برنامه نویسی اندروید باید بیسیک باشد. همان طور که در بالا گفتیم یادگیری بیسیک به شدت ساده می باشد و هر کسی می تواند با آن اپلیکیشن تولید کند. اما اگر دنبال این هستید که واقعا متفاوت باشید و دنیای جدیدی رو کشف کنید به نظرم به سمت پایتون و کاتلین برید.

نکته مهم: ابتدا کار و هدفتون رو انتخاب کنید و بعد زبان برنامه نویسی اندروید رو انتخاب کنید.

به نظر شما کدام زبان برنامه نویسی اندروید بهتر است و باید چه زبانی رو انتخاب کنیم که برای ما مفید باشد؟

Avatar
پشتیبان سورس ایران 2180 مطلب منتشر شده

در مجموعه سورس ایران سعی می کنیم علاوه بر آموزش برنامه نویسی، به مسائل مرتبط و مهارت های نرم بپردازیم تا بعدهای مختلف را پوشش دهیم.

دیدگاه کاربران

تعداد دیدگاه های کاربران : 65 دیدگاه
Avatar
امیرحسین
پاسخ دهید

سلام بنظر من می‌خوام پایتون و سی شارپ رو یاد بگیرم بنظر شما اول از کدوم زبان شروع کنم؟
(هدف من هم ساخت بازی با موتور بازی سازی یونیتی هست)
(برنامه نویسی بلد نیستم فقط در حد دو ساعت دوره پایتون)

Avatar
فرزاد
پاسخ دهید

بنده برنامه نویس #C هستم و تجربه ساخت یک اپلیکیشن اندرویدی با #C و زمارین رو دارم. یکی از ضعف های زمارین برای من این بود که من نتونستم باهاش طراحی حرفه ای انجام بدم.
مثلا قابلیت های که در یک سری اپلیکیشن های اندرویدی رو دیدیم در زامارین قابل پیاده سازی نبود

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ فرزاد
    پاسخ دهید

    سلام
    ببینید الان زامارین قویتر شده و امکانات جذابتری بهش اضافه شده
    زامارین برای کسی خوبه که سی شارپ کار کرده و حالا نیاز داره اپ اندروید بنویسه
    وگرنه برای کسی که در ابتدای راه هستش و میخواد بره سمت اپلیکیشن نویسی اندروید، اصلا مناسب نیست
    موفق باشید

Avatar
فرزاد
پاسخ دهید

با سلام و وقت بخیر
بنده برنامه نویس #C هستم. و تا الان در زمینه توسعه نرم افزارهای تحت وب کار کردم.
برای برنامه نویسی اندروید توسط #C و زمارین یکی از مهم ترین نقطه ضعف های که عنوان میشه. حجم بالای فایل apk که ساخته میشه و کند بودن اپلیکیشن هست.
خواستم بپرسم شما این موضوع رو تایید میکنید

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ فرزاد
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر
    بستگی به نحوه خروجی و نحوه کدنویسی داره
    خیلی پارامترها تاثیر گذار هستند
    پیشنهاد میکنم نگاهی بهش بندازید و باهاش کار کنید
    اینجوری دستتون میاد چی به چیه
    موفق باشید

Avatar
مجید
پاسخ دهید

سلام
آیا یادگیری زبان پایتون به پیش نیاز خاصی احتیاج دارد؟

Avatar
پدرام
پاسخ دهید

درود
اختصار کلمه زیر، اشتباه نوشته شده است:
CPAN
Comprehensive…

سپاس

Avatar
مبین
پاسخ دهید

سلام میخواستم برنامه نویسی اندروید رو شروع کنم .
به نظر شما کاتلین رو شروع کنم خوبه؟

Avatar
ایمان ع
پاسخ دهید

سلام وقت بخیر
میخوام زبان برنامه نویسی#c یاد بگیرم واسه ساختن اپلیکیشن و بازی اندروید،
۱) حالا نمیدونم از کجا شروع کنم؟ اول آموزش مقدماتی سی شارپ رو ببینم ؟
۲) زبان برنامه نویسی سی شارپ ، آینده دار هست؟
ممنون بابت راهنمایی و سایت بسیار خوبتون

Avatar
محمد
پاسخ دهید

سلام خسته نباشید من یه نوجوان 15 سال هستم از برنامه نویسی هیچی نمی دونم حتی نمی دونم برنامه نویسی وب بهتر یا اندروید و باید با کدوم برنامه شروع کنم ؟ممنونم میشم راهنمایی ام کنید با سپاس

Avatar
طاهره
پاسخ دهید

با سلام و تشکر از توضیحات مفیدتون جند سوال از خدمتون دارم
1- برای نوشتن بازی مناسب موبایل در قالب جورچین اما با محیط گرافیکی سه بعدی از کدام زبان برنامه نویسی برای فردی که تازه می خواد برنامه نویسی و از صفر شروع کنه بهتر هست؟
2- برای نوشتن اپلیکیشن یا برنامه هایی که به امکانات ردیابی جی پی اس ، برقراری تماس ، نمایش و ثبت و ذخیره زمان و تاریخ، نمایش تصویر و ثبت و ذخیره آن و … چه زبانی مناسب هست؟

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ طاهره
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر
    اگر میخواید بازی سازی انجام بدید بهترین پیشنهاد استفاده از موتور بازی یونیتی هستش که از زبان سی شارپ هم پشتیبانی می کنه و باید سی شارپ رو یاد بگیرید
    اگر نمیدونید چه جوری سی شارپ رو یاد بگیرید پیشنهاد میکنم لینک زیر رو مشاهده کنید:
    دوره کامل و جامع آموزش برنامه نویسی سی شارپ – پروژه محور و کاربردی
    .
    برای سوال دوم بهتره جاوا یا کاتلین یاد بگیرید البته سی شارپم یاد بگیرید باز می تونید از طریق فریم ورک زامارین، این مدل اپلیکیشن هم بنویسید
    .
    قبل از یادگیری برنامه نویسی شما باید اول اصول و مبانی اولیه برنامه نویسی رو یاد بگیرید بعدش به فکر یادگیری یک زبان باشید
    برای یادگیری این اصول از لینک زیر استفاده کنید:
    دوره الفبای برنامه نویسی – قدم صفر برنامه نویسی

Avatar
armin
پاسخ دهید

چرا درمورد جاوا اسکریپت و ری اکت نیتیو چیزی نگفتید؟

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ armin
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر
    اونا هم می تونستند باشند ولی خب الان بیشتر نگاه ها و ظرفیت بازار سمت این زبان ها هستش

Avatar
ماهان
پاسخ دهید

سلام و سپاس از شما استاد گرامی
من تا حالا برنامه نویسی کار نکردم و تازه میخوام شروع کنم و قصدم ساخت برنامه هست و بین دو زبان کاتلین و سی شارپ شم دارم کدوم رو شروع کنم میخواستم نظر شما رو در این مورد بدونم

Avatar
حسین
پاسخ دهید

سلام مقاله خوبی بود فقط باید بدونید که گوگل دیگه از جاوا برای اندروید پشتیبانی نمیکنه و از سال ۲۰۱۷، زبان رسمی اندروید، کاتلین شده و الآن گوگل از کاتلین به عنوان زبان رسمی اندروید پشتیبانی میکند

Avatar
حسین
پاسخ دهید

سلام استاد
بنده میخاهم یک اپلیکیشن راه اندازی کنم از برنامه نویسی چیزی نمیدونم ولی به خاطر حساسیت اپلیکیشنی که میخام پیش ببرم میخام به کاری که میکنم کاملا احاطه داشتم باشم شما سرور گرامی چه زبانی رو پیشنهاد میکنید با سپاس.

Avatar
علی
پاسخ دهید

سلام.ممنون ار مقاله خوبتون.من تازه کنکور دادم و تصمیم دارم تو دانشگاه مهندسی کامپیوتر بخونم.به برنامه نویسی اندروید و هوش مصنوعی هم علاقه دارم.حدود 2 الی 3 فصلی هم ++c رو از کتاب دیتل خوندم.ولی نداشتن بازار کار برای ++c یه کمی نگرانم کرده.به نظرتون ادامه بدم یا برم سمت پایتون و جاوا؟
ممنون میشم پاسخ بدین

Avatar
ارشام
پاسخ دهید

سلام من کار و شغل در ایران واسم مهم نیست میخوام یک بازی داستانی برای ویندوز و اندروید و ios و کنسول منتشر کنم با گرافیک و جزئیات بالا همینطور بهینه بودن واسه طراحی گرافیک سابستنس پینتر انتخاب کردم واسه موتور بازی هم انریل انجین ۴ بنظر شما c++ میتونه از لحاظ امکانات بالا پیشرفته بودن سازگاری با این پلتفرم ها و بهینه بودن برتری داشته باشع؟

Avatar
Maede
پاسخ دهید

و اینکه میتونم هم برنامه نویسی سایت یاد بگیرم هم اندروید ؟؟

Avatar
Maede
پاسخ دهید

سلام
خسته نباشید
من دانشجوی مهندسی مکانیکم
هیچی از برنامه نویسی نمیدونم کاملا صفرم
هم برنامه نویسی سایت
و هم اندروید دوس دارم ولی نمیدونم کدوم شروع کنم
بعد از گذروندن الگوریتم مقدمه به نظرتون کدوم زبان انتخاب کنم که بتونم تو سطح خوبی کار کنم
ممنون میشم کمک کنین

Avatar
احمد
پاسخ دهید

ببخشید برای ساخت یک ماشین حساب اندروید بهتره که از کدوم زبان برنامه نویسی استفاده کنیم

Avatar
m38
پاسخ دهید

سلام خسته نباشید
برای ساختن بازی کدوم زبان برنامه نویسی بهتره؟

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ m38
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر
    می تونید سی شارپ رو کار کنید بعدش باهاش یونیتی یاد بگیرید و بازی درست کنید

Avatar
سعید
پاسخ دهید

به نام خدا و با سلام خدمت شما و تشکر بسیار از مطالب خوب و آموزنده ی شما
خواستم بگم که بنده دارم انیمیشن سازی و طراحی یاد میگیرم و تصمیم دارم که ساخت وسایل و ابزار های الکترونیک رو یاد بگیرم یعنی بتونم یه وسیله ی الکترونیک بسازم و بعد به امید خدا از کشور خارج بشم
با این اوصاف به نظر شما کدوم زبان بهتره که هم به کار ساخت وسایل الکترونیک بیاد(شما فرض کن بخوام یه نرم افزار اندروید یا ویندوز واسه کنترل اون وسیله بسازم) هم به کار ساخت نرم افزار اندورید بیاد و هم واسه اول کار مهاجرت بتونم باهاش مشغول به کار بشم…؟
ممنون

Avatar
امیرمحمد
پاسخ دهید

سلام.
من دانش آموز المپیاد کامپیوتر هستم و زبان c++ رو تا حد خوبی بلدم.
می خواستم بدونم با توجه به شرایطم چه زبانی رو برای برنامه نویسی اندروید پیشنهاد می کنید؟

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ امیرمحمد
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر
    با خود c++ هم می تونی برنامه نویسی اندروید انجام بدید
    ولی از بین گزینه های این مقاله می تونید جاوا یا کاتلین رو انتخاب کنید
    موفق باشید

Avatar
Anicka
پاسخ دهید

سلام من یه دانشجوی ترم دوم کامپیوتر ام و دانشگاهمون یاد دادن زبان++c رو شروع کرده
اما من میخوام برای اندروید برنامه بنویسم و میخوام بایادگیری یک زبان همه جور کاری(چه نوشتن اپلیکیشن یا بازی )رو انجام بدم چون تو اول کارم میخواستم ببینم بنظرتون c++ رو ادامه بدم یا برم سراغ مثلا جاوا؟
و با توجه به اینکه زبان c++برام راحت و قابل یادگیری بوده ، زبان جاوا شبیه و یا به سادگی اون هست یانه؟
باتشکر

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ Anicka
    پاسخ دهید

    سلام
    به نظرم برای این مورد زبان سی شارپ رو انتخاب کنید
    هم چند منظوره هستش هم وضعیت بازار کار خوبی دارد هم از لحاظ یادگیری ساده تر است
    برای شروع از مقاله زیر استفاده کنید:
    آموزش مقدماتی سی شارپ

Avatar
مازیار
پاسخ دهید

بابت مقاله خوبتون ممنونم . خیلی مفید بود برام.
یه سوالی داشتم.
به نظرتون من که تا حالا برنامه نویسی کار نکردم ، اگر بخوام به سمت java و android studio برم ، از نظر زمانی ، چه مدت طول میکشه خودم رو به یه جایی بتونم در این زمینه برسونم؟
تقریبی یه مدتی مشخص کنید که فقط یه تجسمی بتونم از بادگیری جاوا داشته باشم.
ممنون 🙏

Avatar
علی امان زادگان
پاسخ دهید

خیلی ممنون از پستی که گذاشتید
فقط فکر کنم چند تا ایراد کوچیک وجود داره که گفتنشون خالی از لطف نیست.

شما گفتید که سیستم عامل اندروید با جاوا نوشته شده ولی این صحبت درست نیست،
هسته سیستم عامل اندروید با زبان C نوشته شده و بقیه کتابخانه ها با C++ نوشته شده، و بخش رابط کاربری با Java نوشته شده

خیلی ممنون میشم که این رو اصلاح کنید

Avatar
عباس
پاسخ دهید

سلام میخواستم یک اپ شبکه اجتماعی اندروید درست کنم،مث تلگرام و واتساپ که قابلیت پیامرسانی دارند،و مث فیسبوک و اینستاگرام که قابلیت پیشنهاد دادن دارند
از کدام زبان استفاده کنم بیشتر به کارم میاد وبهتره؟

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ عباس
    پاسخ دهید

    سلام
    می تونید ابتدا جاوا رو یاد بگیرید و بعدش برید سمت اندروید استودیو

    Avatar
    علیرضا در پاسخ عباس
    پاسخ دهید

    با سلام با توجه به پیچیدگی الگوریتم های مورد نیاز اگر از پایتون (بدلیل کاربرد های ریاضیاتی و آماری) یا c++ (بدلیل سرعت بالا پردازش) استفاده کنید بهتر باشه

Avatar
آرمان
پاسخ دهید

عالی بود

Avatar
Pooyan
پاسخ دهید

با سلام وقت بخیر
برای اپ موبایل خروجی که از سی شارپ می گیریم بهتره یا پایتون؟ در صورتی که در هر دو به یک اندازه مسلط باشیم
واینکه اختلافشون در کیفیت خروجی زیاده و تاثیر گزاره؟

Avatar
erfan
پاسخ دهید

سلام
ای کاش درباره زبان دارت و فریمورک فلاتر هم مطلب میذاشتید و معایب و مزایاشون رو مینوشید

Avatar
M
پاسخ دهید

اگه بخوایم یه برنامه بنویسیم که شبیه سیستم به اسنپ باشه بین پایتون، جاوا، C# کدوم رو پیشنهاد میدین؟

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ M
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر
    میشه با همشون این کار رو انجام داد
    ولی اگر میخواهید سمت برنامه نویسی اندروید برید
    بهترین گزینه یادگیری جاوا و بعد برید سراغ اندروید استودیو

Avatar
محمد
پاسخ دهید

عالی بود

Avatar
علیرضا
پاسخ دهید

سلام
یک سوالی ذهنم رو حدود یک ساله درگیر کرده و نمی دونم واسه برنامه نویسی اندروید جاوا رو یاد بگیرم یا سی شارپ و در ضمن سی شارپ رو تحت ویندوز فرم حدود ۷۰ درصد و کلیات جاوا برای شروع برنامه نویسی اندروید رو حدود۵۰ درصد بلدم
الان کدوم رو به صورت حرفه ای برای اندروید یاد بگیرم بهتره ؟

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ علیرضا
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر
    به نظرم اگر جاوا بلد هستید برید سمت اندروید استودیو
    اما اگر سی شارپ رو حرفه ای و عالی بلد هستید برید سمت سی شارپ

    ولی در کل کار برای اندروید استودیو بیشتر وجود دارد
    موفق باشید

Avatar
حسین
پاسخ دهید

اقا ی سوال برام پیش اومده ، این که میگن با زبان #C میتونی هم ویندوز بنویسی و هم سایت و هم اندروید ، حالا سوال اینجاس دستور و کداش فرق میکنه مثلا برای وبم از همون کدا ویندوز استفاده میشه

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ حسین
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر
    تقریبا 80 درصد کدهای هر سه بخش یکی هستش عزیز
    وقتی کدهای سی شارپ رو بلد باشید بقیه رو هم می تونید بنویسید و کارتون راحت هستش

      Avatar
      حسین در پاسخ پشتیبان سورس ایران
      پاسخ دهید

      اقا خیلی ممنون از راهنمایی شما


شما با موفقیت در خبرنامه ما عضو شدید