check home phone-call search send

برنامه نویسی تحت ویندوز چیست؟ به همراه معرفی چند زبان تحت ویندوز

بعد از اینکه مقاله تفاوت برنامه نویسی تحت وب و تحت ویندوز رو در سایت منتشر کردیم تعداد کمی از کاربران پرسیدن زبان برنامه نویسی ویندوز چیست؟ و اصلا واسه چی هستش، در اون مقاله اشاره ای به این مدل برنامه نویسی کردیم و گفتیم برنامه نویسی تحت ویندوز چیست؟ و چه مزایایی دارد اما پیش خودم فکر کردم بذار مقاله ای در این زمینه بنویسم که دوستان اگر در این مورد پرسیدن لینک مقاله رو در اختیارشون قرار بدم که راحتر با مدل برنامه نویسی آشنا شوند. در انتهای این مقاله سعی می کنم که چند زبان برنامه نویسی تحت ویندوز رو هم معرفی کنم و توضیحاتی در مورد هر کدام ارائه دهیم. (در مورد بازار کارشونم صحبت هایی می کنم.)

برنامه نویسی تحت ویندوز چیست؟

برنامه نویسی تحت ویندوز چیست؟

برنامه نویسی که برای تولید نرم افزارهای ویندوز مورد استفاده قرار می گیرد رو برنامه نویسی تحت ویندوز می گویند. برنامه نویسی تحت ویندوز در قالب یک نرم افزار روی یک کامپیوتر است. این برنامه می تواند در دستگاه دیگری هم باشد ولی امکان دسترسی هم زمان چند کاربر در یک لحظه به یک برنامه وجود ندارد. کدها توسط یک کامپایلر با مفسر روی دستگاه ترجمه و اجرا می شود. اما در برنامه‌های تحت ‌وب به صورت خط به خط اجرا می شود و در یک مرورگر به صورت ایستا یا غیر ایستا نمایش داده می شود.

نکته: در کل برنامه نویسی که منجر به تولید نرم افزار برای سیستم عامل ویندوز شود را برنامه نویسی تحت ویندوز می گویند.

مزایای برنامه های تحت ویندوز:

  • عموماً برنامه هایی هستند که نیاز دارند به سرعت به درخواست کاربر پاسخ دهند. مانند برنامه هایی که در فروشگاهها اجرا می شوند.
  • برنامه هایی که پردازش زیادی از پردازشگر درخواست می کنند. همچون بازی های کامپیوتری و برنامه های گرافیکی.
  • یکی از مهمترین مزایای این نوع برنامه ها داشتن اعتبار کافی در آنهاست. مثلا این نوع برنامه می تواند به رجیستری دسترسی داشته باشد، درحالیکه برنامه های تحت وب این اعتبار را ندارند.
  • بر برنامه کلاینت کنترل کامل دارند. در نتیجه می توان یک برنامه با رابط گرافیکی زیبا و قدرتمند طراحی کرد.
  • سرعت عمل برنامه های تحت ویندوز از مزایای آنها محسوب می شود. چراکه پردازش تنها در سمت کلاینت صورت می گیرد و نیاز نیست که تبادل اطلاعات و داده با سرور صورت گیرد.

زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز

بعد از اینکه متوجه شدیم برنامه نویسی تحت ویندوز چیست؟ حال میخواهیم تعدادی از این زبان های برنامه نویسی را معرفی کنیم. البته سعی می کنیم توضیحاتی مختصری در مورد هر کدام ارائه دهیم تا بیشتر با زبان برنامه نویسی معرفی شده آشنا شوید.

1- زبان برنامه نویسی سی شارپ

زبان برنامه نویسی سی شارپ، پر استفاده ترین زبان برنامه نویسی موجود در ایران است. در ایران بیش از 90 درصد برنامه های ویندوزی که ساخته می شود از این زبان برنامه نویسی استفاده کرده اند. این زبان برنامه نویسی یک زبان ساده، پیشرفته و دارای امکانات کامل تکنیک های برنامه نویسی شی گرا میباشد که شباهت زیادی به زبان های سی و سی پلاس پلاس دارد. اما کار کردن با آن به شدت آسان و دلنشین می باشد. یکی دیگر از ویژگی های فوق العاده زبان برنامه نویسی سی شارپ چند منظوره بودن است یعنی شما می توانید از سی شارپ در طراحی وب و تولید اپلیکیشن های موبایل (اندروید و آی او اس) استفاده کنید. بازار کار سی شارپ در ایران و خارج کشور بسیار خوب و قابل قبول می باشد.

توجه: اگر به دنبال یادگیری و آموزش برنامه نویسی سی شارپ هستید پیشنهاد میکنم به مقاله چگونه متخصص سی شارپ شویم ؟ سر بزنید و این مقاله رو مطالعه کنید. در این مقاله علاوه بر نحوه یادگیری برنامه نویسی سی شارپ، منابع خوبی برای آموزش برنامه نویسی سی شارپ قرار داده ایم.

2- زبان برنامه نویسی سی

سی یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب و قدرتمند است که تعداد زیادی برنامه نویس رو به سمت خود جذب کرده است. زبان سی را میتوان پدر زبان برنامه نویسی سی پلاس و پدربزرگ زبان سی شارپ دونست. زبان های جاوا و سی پلاس پلاس بر پایه سی نوشته و ایجاد شده اند. 
زبان برنامه نویسی سی یک زبان همه منظوره، سطح میانی، ساخت یافته و دستوری است. یکی از مزیت های زبان سی، عدم وابستگی به سخت افزار یا سیستم عامل خاصی است.

توجه: امروزه برنامه ریزی ریز کنترل ها و انواع سی‌پی‌یوها و همچنین تولید سیستم عامل های جدید و نرم افزارهای کاربردی از طریق زبان C صورت می گیرد.

3- زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس

سی پلاس پلاس یک زبان برنامه نویسی همه منظوره، سطح میانی و شی گرا است. امروزه در جهان بیشتر نرم افزارهای سیستمی از طریق سی پلاس پلاس نوشته می شوند.

نکته جالب: سی پلاس پلاس یک زبان سطح میانی محسوب می شود ولی دارای قابلیت زبان های سطح بالا و پایین به‌صورت هم‌زمان است.

برخی از پروژه های نوشته شده با زبان سی پلاس پلاس :

  • سیستم عامل ویندزو
  • مروگر وب گردی گوگل کروم
  • مروگر وب گردی Opera
  • مرورگر وب گردی فایرفاکس
  • نرم افزار گرافیک سه بعدی ۳Ds Max
  • نرم فزار ارتباط اسکایپ
  • نرم افزار گرافیکی فتوشاپ
  • نرم افزار ارتباط تیم ویور
  • نرم افزار ادوب اکروبات
  • بازی معروف GOD of WAR
  • بازی معروف CALL of DUTY
  • سیستم عامل اوبونتو
  • سیستم عامل مک
  • سیستم عامل ios
  • و . . .

نکته مهم: وضعیت بازار کار زبان های برنامه نویسی سی و سی پلاس پلاس در ایران خوب نیست و اصلا بازار کار خاصی ندارند. اما در خارج کشور به شدت خوب و قابل قبول است.

 4- زبان برنامه نویسی دلفی

دِلفی (به انگلیسی: Delphi) یا به تعبیری ویژوآل پاسکال – یک زبان برنامه‌نویسی است و بستری برای توسعهٔ نرم‌افزار که شرکت بورلند آن را تولید کرده‌است و بعدها توسط امبارکادرو خریداری شد. این زبان، در بدو انتشار خود در سال ۱۹۹۵، به عنوان یکی از نخستین ابزارهایی مطرح شد که از توسعهٔ نرم‌افزار بر مبنای متدولوژی راد (RAD: Rapid application development) یعنی تولید و توسعهٔ سریع برنامه‌های کاربردی پشتیبانی می‌کردند.

این نرم‌افزار بر مبنای پاسکال شیءگرا (آبجکت پاسکال) بوده و از این زبان مشتق شده‌است. البته بورلند نسخه‌ای از دلفی و سی‌پلاس‌پلاس‌بیلدر را برای لینوکس به نام کایلیکس (Kylix) ارائه کرد که مورد استقبال توسعه دهندگان نرم‌افزارهای لینوکس قرار نگرفت. نرم‌افزارهای دلفی در ابتدا به صورت مستقیم از کتابخانه‌های ویندوز و کتابخانهٔ مخصوص خود به نام VCL استفاده می‌کردند، اما پس از نسخه ۶ دلفی، امکانات استفاده از دات‌نت هم به آن اضافه شد. در حال حاضر می‌توان دلفی را یکی از رایج‌ترین زبان‌های ممکن در ایران دانست.

زبانِ دلفی که پیشتر بنام پاسکال شیءگرا (Object-Pascal) خوانده می‌شد و برای طراحی نرم‌افزارهای تحت ویندوز به کار می‌رفت، امروزه چنان توسعه یافته‌است که برای تولید نرم‌افزارهای تحت سیستم‌عاملِ لینوکس و دات‌نت نیز به کار می‌آید. بیشترین کاربرد دلفی در طراحی برنامه‌های رومیزی و پایگاه داده‌ها است، اما به عنوان یک ابزارِ «چند- منظوره»، برای طراحی انواع گوناگونی از پروژه‌های نرم‌افزاری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وضعیت بازار کار زبان برنامه نویسی دلفی در ایران تعریفی ندارد. البته چند سال پیش حرفی برای گفتن داشت و خیلی های درخواست و سفارش پروژه با دلفی می دادند.

5- زبان برنامه نویسی پرل

پرل یک زبان برنامه نویسی است. و ترکیبی از دو زبان برنامه نویسی می باشد. (زبان های پرل۵ و پرل ۶) زبان برنامه نویسی پرل یک زبان همه منظوره، سطح بالا و دارای مفسر و دینامیک است. 

از زبان برنامه نویسی perl می توانید برای مجازی سازی برنامه های کاربردی نیز استفاده نمایید.

شعار زبان برنامه نویسی پرل: بیش از یک روش برای انجام هر کاری وجود دارد.

Avatar
پشتیبان سورس ایران 2180 مطلب منتشر شده

در مجموعه سورس ایران سعی می کنیم علاوه بر آموزش برنامه نویسی، به مسائل مرتبط و مهارت های نرم بپردازیم تا بعدهای مختلف را پوشش دهیم.

دیدگاه کاربران

تعداد دیدگاه های کاربران : 12 دیدگاه
Avatar
حسین
پاسخ دهید

نمیدونم چه کاریه هرکس دنبال پول و بازار کاره میاد برنامه نویس میشه

    Avatar
    پشتیبان سورس ایران در پاسخ حسین
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت بخیر بازاش بزرگه
    شما نگران اشباع شدن بازار نباشید
    بازار بزرگی داره و خدا رو شکر روز به روزم بهتر میشه
    بعدش الان هر کی برنامه نویس میشه معمولا مهاجرت می کنه

Avatar
علیرضا
پاسخ دهید

سلام ممنون میشم محیط ساخت برنامه تحت ویندوز با ++C رو معرفی کنید؟(مثلا برای ساخت برنامه اندرویدبا جاوا باید اندروید استودیو نصب کنیم یا برای ساخت بازی با #c باید یونیتی رو نصب کنیم)

Avatar
امین
پاسخ دهید

ممنون از مقاله ی خوبتون.

Avatar
آمین
پاسخ دهید

ممنون از مقاله ی خوبتون.

Avatar
امین میرزایی
پاسخ دهید

ببخشید من اگر بخواهم یک نرم افزار مثل ویژوال استودیو بسازم یا یک نرم افزار به قدرتمندی ورد بسازم سی شارپ جوابگو هست یا فقط به درد ساخت برنامه های حسابداری میخورد

Avatar
جواد
پاسخ دهید

کدام بهتره ویندوز یا وب یا موبایل؟

Avatar
محمد
پاسخ دهید

سلام و عرض خسته نباشید
یه سوالی داشتم الان تو ایران رفتن تو کار برنامه نویسی ویندوز اپلیکیشن با سی شارپ بازار کار بهتری داره یا وب تحت php؟
من احساس میکنم وب بازار کار خیلی بهتری داره ولی ویندوز اپلبکیشن نهایت یه برنامه مثلا سیستم رستوران و املاک و .. بنویسی نهایت ۱۰۰ هزار تومن بفروشیش تازه اگه مشتری گیرت بیاد
میخواستم بینم نظر شما هم همینه؟


شما با موفقیت در خبرنامه ما عضو شدید